Dec 22, 2009

PLDM îşi schimbă doctrina din populară în conservatoare - Moldova Azi

PLDM îşi schimbă doctrina din populară în conservatoare - Moldova Azi
Decizia a fost luată în cadrul celui de-al III Congres extraordinar al partidului.
Info-Prim Neo, 21 decembrie 2009, 10:43

„Noi n-am schimbat platforma politică a partidului", a declarat Vlad Filat. „De la bun început am spus că avem o doctrină populară. Doctrina conservatoare este parte integrată a doctrinei populare. În fond acest lucru nu va schimba nimic în acţiunile noastre, în abordarea principiilor şi valorilor pe care ne bazăm. Am ţinut să stabilim clar doctrina conservatoare în program ca să aducem o claritate pentru membrii partidului nostru, dar şi pentru partenerii externi", a specificat preşedintele partidului.

Spre final, participanţii au adoptat unanim Declaraţia celui de-al III Congres al PLDM. În declaraţie se menţionează că membrii PLDM îşi asumă responsabilitatea pentru afirmarea valorilor democratice, principiilor de demnitate civică, obiectivelor de bunăstare, prosperitate şi integrare în comunitatea naţiunilor civilizate.

„Declarăm cu toată responsabilitatea că reprezentanţii PLDM din Guvern, din Parlament şi din toate structurile de stat, centrale sau locale, îşi vor onora cu demnitate şi competenţă obligaţiunile ce le revin", se mai spune în declaraţie. De asemenea, partidul este gata „să împartă cu partenerii de coaliţie atât succesele, cât şi riscurile iminente unei guvernări pe timp de criză".

PLDM şi-au exprimat încrederea că Alianţa pentru Integrare Europeană va continua cu eforturi sporite extinderea, la toate nivelurile, a procesului de înnoire a personalului administrativ cu „funcţionari competenţi şi necompromişi".

La congres a fost reiterată intenţia de a transforma Republica Moldova în republică prezidenţială. Totodată, preşedintele partidului a precizat că forma finală a acestei acţiuni va fi luată în urma discuţiilor şi a unui compromis cu partenerii din alianţă.

În cadrul congresului, circa 20 de membri ai Asociaţiei „Parlamentul-90" şi-au anunţat aderarea la PLDM. „Sunt oameni care au făcut istorie şi au capacităţi de a munci pentru binele ţării. Sunt oameni cu literă mare", a mai spus Filat.